Zoetis lanceert Stronghold® Plus (selamectine/sarolaner) in Europa

 

  • Een nieuw topisch parasiticide voor katten combineert de werkzame stof in Stronghold – selamectine – met sarolaner voor een breder en uitgebreidere bescherming.
  • Zoetis brengt het eerste combinatieproduct op de markt, voortbouwend op het sarolanerplatform in de parasiticidemarkt voor huisdieren ter waarde van $4,2 miljard.

 

ROME, ITALIË – 27 maart 2017 – Zoetis Inc. heeft vandaag de Europese lancering aangekondigd van Stronghold® Plus (selamectine/sarolaner), een topische combinatie van parasiticiden tegen teken, vlooien, oormijten, luizen en GI nematoden die tevens hartwormaandoeningen bij katten voorkomt.

Dierenartsen in de hele Europese Unie beschikken nu over een behandelingsoptie die gebruikmaakt van de voordelen van sarolaner, een nieuw innoverend middel in de klasse van isoxazolinen, zonder in te boeten aan de verwachte breedspectrumbescherming, de veiligheid of het gebruiksgemak.

”Met de lancering van Stronghold Plus kan Zoetis dierenartsen in de Europese Unie een nieuwe topische optie bieden met één handige maandelijkse dosis voor de behandeling van parasieten die vaak een gevaar betekenen voor veel katten,” vertelde Clint Lewis, Executive Vice President en President International Operations. “Voor het eerst hebben we ons nieuwe, veelzijdig inzetbare parasiticide sarolaner gecombineerd met selamectine, de werkzame stof in Stronghold, wat heeft geleid tot de eerste goedkeuring van sarolaner voor gebruik bij katten. We zien in sarolaner een veelbelovend platform voor toekomstige productlijnen en innovaties en zijn tevreden met de positieve gegevens die sarolaner en de combinatie blijven opleveren in studies.”

De markt voor geneesmiddelen tegen huisdierparasieten werd in 2015 ingeschat op meer dan $4,2 miljard, met een algemene jaarlijkse groei van ongeveer 5% over de afgelopen vijf jaar, volgens Vetnosis1.

Domenico Otranto, professor Parasitologie aan de Universiteit van Bari in Italië, die recent de productgegevens van Stronghold Plus heeft bestudeerd, vertelde: “Een aantal laboratorium- en veldonderzoeken toont aan dat het op een enkel plekje aangebrachte Stronghold Plus gedurende ten minste één maand werkzaam blijft. Dierenartsen in Europa hebben nu een zeer doeltreffende optie voor de behandeling en bestrijding van vier belangrijke tekensoorten die veel bij katten voorkomen. Daarbij behoudt het de bewezen werkzaamheid tegen vlooien, GI wormen, hartwormen, oormijten en luizen. De baasjes en dierenartsen van huisdieren beschikken zo over een nieuw hulpmiddel om de gezondheid en het welzijn van katten te verbeteren.”

 

Over de werkzaamheid en veiligheid van Stronghold Plus:

De werkzame stoffen in Stronghold Plus zijn selamectine en sarolaner, een nieuwe combinatie van parasiticiden. Selamectine doodt vlooien in het volwassen, larvale en eistadium (Ctenocephalides spp.). Selamectine is ook actief tegen oormijten, luizen, gastro-intestinale nematoden en voorkomt hartwormziekten door zijn werkzaamheid tegen larven van Dirofilaria immitis. Sarolaner is een nieuw acaricide en insecticide in de isoxazolineklasse: het is doeltreffend tegen teken, vlooien en mijten.

In klinische onderzoeken  is de sterke en consistente werkzaamheid aangetoond tegen vlooien en teken, alsook de sterke werkzaamheid tegen luizen, mijten, maagdarmnematoden en hartworm. De vaakst voorkomende bijwerking van Stronghold Plus is lichte en voorbijgaande jeuk op de toedieningsplaats. Lichte tot matige haaruitval op de toedieningsplaats, erytheem en kwijlen werden soms waargenomen. 

Dr Thomas Geurden, Associate Director van Veterinary Research and Development bij Zoetis, vertelde: “Stronghold Plus werd volledig door wetenschappers van Zoetis ontdekt en ontwikkeld. Het biedt een snelle, aanhoudende bescherming tegen de vaakst bij katten voorkomende vlooien en teken. Door de gecombineerde werking van sarolaner en selamectine kan Stronghold Plus vier tekensoorten doden, en het verlengt de bescherming tegen vlooien tot vijf volle weken zonder verlies van werkzaamheid aan het einde van de toedieningsperiode – dit allemaal zonder in te boeten aan de bescherming van andere belangrijke in- en uitwendige kattenparasieten. Het verheugt ons deze innovatie in het tweede kwartaal te kunnen aanbieden aan dierenartsen in heel Europa.

 

Voorschrijfinformatie:

Stronghold Plus moet toegediend worden als enkelvoudige dosis op een enkele plaats (topisch), naar gelang van het lichaamsgewicht van de kat vermeld op het productetiket.

 

Prescribing Information:

Stronghold Plus should be administered as a single spot-on (topical) application in accordance with the bodyweight of the cat available on the product label.

 

Read the peer-reviewed study in Veterinary Parasitology

http://vetparasitol-suppl-in-press-part1.elsevier.cc/

 

To view a replay of the media webinar, visit:

https://zoetisevents.webex.com/zoetisevents/lsr.php?RCID=ea9578b324ba48acb388277a402c3b0c

 

Expected European Product Launch Dates

Benelux: May 9th

Italy: middle of June

Germany: pre-launch March 23; available May 9th

France : middle of May