Η Zoetis κυκλοφορεί το Stronghold® Plus (selamectin/sarolaner) στην Ευρώπη

 

  • Νέο τοπικό παρασιτοκτόνο για γάτες που συνδυάζει τη δραστική ουσία σελαμεκτίνη του Stronghold με το sarolaner, για ευρύτερο και πιο επεκταμένο φάσμα προστασίας.
  • Η Zoetis παρουσιάζει το πρώτο συνδυασμένο προϊόν που βασίζεται στο sarolaner για την αξίας 4,2 δισ. δολαρίων ΗΠΑ αγορά παρασιτοκτόνων για ζώα συντροφιάς.

 

ΡΩΜΗ, ΙΤΑΛΙΑ – 27 Μαρτίου 2017 – Η Zoetis Inc ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία του Stronghold® Plus (selamectin/sarolaner) στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα συνδυαστικό παρασιτοκτόνο τοπικής χρήσης για την αντιμετώπιση παρασίτων, όπως κρότωνες, ψύλλους, ακάρεα αυτιών, ψείρες και γαστρεντερικά νηματώδη. Προλαμβάνει επίσης τη διροφιλαρίωση στις γάτες.

Οι κτηνίατροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν πλέον στη διάθεσή τους μια θεραπευτική επιλογή που αξιοποιεί τα οφέλη του sarolaner, μια καινοτόμο ουσία που ανήκει στην οικογένεια των ισοξαζολινών, χωρίς να θυσιάζεται η αναμενόμενη προστασία ευρέος φάσματος, η ασφάλεια ή η ευκολία χρήσης.

Σύμφωνα με τον Clint Lewis, Executive Vice President and President International Operations (Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος Διεθνών Δραστηριοτήτων), «Με την κυκλοφορία του Stronghold Plus, η Zoetis προσφέρει στους κτηνιάτρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια νέα θεραπευτική επιλογή τοπικής χρήσης σε μορφή σκευάσματος που χορηγείται σε μια πρακτική εφάπαξ μηνιαία δόση, για την αντιμετώπιση παρασίτων που συνήθως προσβάλλουν τις γάτες. Για πρώτη φορά, συνδυάσαμε το νέο, ευέλικτο παρασιτοκτόνο sarolaner που αναπτύχθηκε από την εταιρεία μας με τη σελαμεκτίνη, τη δραστική ουσία του Stronghold, κάτι που οδήγησε στην έγκριση για πρώτη φορά της χρήσης σε γάτες. Θεωρούμε ότι το sarolaner αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη πλατφόρμα για μελλοντικές σειρές προϊόντων και καινοτομίες. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τα θετικά δεδομένα που συνεχίζουν να παρουσιάζουν το sarolaner και τα συνδυαστικά προϊόντα στις διάφορες μελέτες.»

Η αξία της αγορά για τα παρασιτοκτόνα φαρμακευτικά σκευάσματα που απευθύνονται σε ζώα συντροφιάς αποτιμήθηκε στα 4,2 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2015, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης στο 5% περίπου για την προσεχή πενταετία, σύμφωνα με τη Vetnosis1.

Ο Domenico Οτράντο, καθηγητής παρασιτολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι στην Ιταλία εξέτασε πρόσφατα τα δεδομένα για το Stronghold Plus και δήλωσε τα εξής: «Μελέτες στο εργαστήριο και το πεδίο καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της εφάπαξ επίχυσης του Stronghold Plus σε σημείο για τουλάχιστον έναν μήνα. Οι κτηνίατροι στην Ευρώπη έχουν πλέον στη διάθεσή τους μια πολύ αποτελεσματική λύση για τη θεραπεία και τον έλεγχο τεσσάρων συνηθισμένων ειδών κροτώνων που προσβάλλουν συνήθως τις γάτες, ενώ εξακολουθεί να είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικό για την καταπολέμηση των ψύλλων, των γαστρεντερικών σκουληκιών, των διροφιλάριων, των ακάρεων αυτιών και των ψειρών. Επιτέλους, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων και οι κτηνίατροι έχουν ένα νέο όπλο στη φαρέτρα τους για τη βελτίωση της υγείας και της καλής διαβίωσης των γατών.»

 

Πληροφορίες για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του Stronghold Plus:

Οι δραστικές ουσίες του Stronghold Plus είναι η σελαμεκτίνη και το sarolaner, ένας νέος συνδυασμός παρασιτοκτόνων. Η σελαμεκτίνη έχει ενηλικοκτόνο, ωοκτόνο και προνυμφοκτόνο δράση κατά των ψύλλων (Ctenocephalides spp.). Η σελαμεκτίνη δρα επίσης κατά των ακάρεων του αυτιού, των ψειρών και των γαστρεντερικών νηματωδών, ενώ επίσης προλαμβάνει τη διροφιλαρίωση, καθώς είναι αποτελεσματικό για την εξόντωση των προνυμφών του Dirofilaria immitis. Το sarolaner είναι ένα νέο ακαρεοκτόνο και εντομοκτόνο που ανήκει στην οικογένεια των ισοξαζολινών. Είναι αποτελεσματικό κατά των κροτώνων, των ψύλλων και των ακάρεων.

Σε κλινικές μελέτες, αποδείχτηκε η υψηλή και συνεπής αποτελεσματικότητα έναντι των ψύλλων και των κροτώνων, καθώς και η υψηλή αποτελεσματικότητα κατά των ψειρών, των ακάρεων, των γαστρεντερικών νηματωδών και των διροφιλάριων. Η πιο συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια του Stronghold Plus είναι ο ήπιος και παροδικός κνησμός στο σημείο εφαρμογής. Σε σπάνιες περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί ήπια έως μέτρια αλωπεκία στο σημείο εφαρμογής, ερύθημα και σιελόρροια.

Ο δρ. Thomas Geurden, Βοηθός Διευθυντή στο τμήμα Κτηνιατρικής Έρευνας και Ανάπτυξης (Associate Director of Veterinary Research and Development) της Zoetis, δήλωσε: «Το Stronghold Plus ανακαλύφθηκε και αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από επιστήμονες της Zoetis. Παρέχει γρήγορη, συνεχή προστασία από τους ψύλλους και τους κρότωνες που απαντώνται πιο συχνά στις γάτες. Χάρη στη συνδυαστική δράση του sarolaner και της σελαμεκτίνης, το Stronghold Plus εξολοθρεύει τέσσερα είδη κροτώνων και επιμηκύνει τη διάρκεια της προστασίας έναντι των ψύλλων για πέντε πλήρεις εβδομάδες, χωρίς μείωση της αποτελεσματικότητας στο τέλος της περιόδου χορήγησης. Όλα αυτά χωρίς να θυσιάζεται η προστασία έναντι άλλων σημαντικών εσωτερικών και εξωτερικών παρασίτων της γάτας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που στο δεύτερο τρίμηνο του έτους θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε αυτήν την καινοτομία στους κτηνιάτρους όλης της Ευρώπης.

 

Πληροφορίες συνταγογράφησης:

Το Stronghold Plus πρέπει να χορηγείται ως εφάπαξ επίχυση σε σημείο, ανάλογα με το σωματικό βάρος της γάτας, όπως αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος.

 

Prescribing Information:

Stronghold Plus should be administered as a single spot-on (topical) application in accordance with the bodyweight of the cat available on the product label.

 

Read the peer-reviewed study in Veterinary Parasitology

http://vetparasitol-suppl-in-press-part1.elsevier.cc/

 

To view a replay of the media webinar, visit:

https://zoetisevents.webex.com/zoetisevents/lsr.php?RCID=ea9578b324ba48acb388277a402c3b0c

 

Expected European Product Launch Dates

Benelux: May 9th

Italy: middle of June

Germany: pre-launch March 23; available May 9th

France : middle of May