Zoetis introduceert Stronghold® Plus (selamectine/sarolaner) in Europa

 

  • Een nieuw topicaal parasiticide voor katten combineert het werkzame bestanddeel in Stronghold, selamectine, met sarolaner voor een bredere en uitgebreidere bescherming.
  • Zoetis lanceert het eerste combinatieproduct waarmee het voortbouwt op het sarolanerplatform in de markt voor parasiticiden voor gezelschapsdieren ter waarde van $ 4,2 miljard.

 

ROME, ITALIË – 27 maart 2017 – Zoetis Inc. kondigde vandaag de Europese lancering aan van Stronghold® Plus (selamectine/sarolaner), een topicale combinatie van parasiticiden tegen teken, vlooien, oormijten, luizen en rondwormen en die ook hartwormziekte bij katten voorkomt.

Dierenartsen binnen de Europese Unie hebben nu een behandelkeuze die de voordelen benut van sarolaner, een nieuwe innovatie in de klasse van de isoxazolinen, zonder afbreuk te doen aan het brede spectrum van bescherming, veiligheid en gebruiksgemak dat ze verwachten. 

“Met de introductie van Stronghold Plus biedt Zoetis dierenartsen in de Europese Unie een nieuwe topicale keuze voor de behandeling van parasieten die vaak een gevaar vormen voor katten, in één handige maandelijkse dosis”, aldus Clint Lewis, Executive Vice President en President International Operations. “Voor het eerst hebben we ons nieuwe veelzijdige parasiticide sarolaner gecombineerd met het werkzame bestanddeel in Stronghold, selamectine, waardoor sarolaner nu voor het eerst is goedgekeurd voor gebruik bij katten. We zien sarolaner als een veelbelovend platform voor toekomstige productlijnen en innovaties en zijn blij met de positieve gegevens die sarolaner en de combinatie ermee in studies blijven opleveren.

De markt voor antiparasitaire middelen voor gezelschapsdieren werd in 2015 geschat op ruim $ 4,2 miljard, met een samengestelde jaarlijkse groei van ongeveer 5% over de afgelopen vijf jaar, volgens Vetnosis1.

Domenico Otranto, hoogleraar parasitologie aan de Universiteit van Bari in Italië, die onlangs de productgegevens van Stronghold Plus beoordeelde, verklaarde: “Diverse laboratorium- en veldonderzoeken tonen de werkzaamheid aan van de eenmalige spot-on-toediening van Stronghold Plus gedurende ten minste één maand. Dierenartsen in Europa hebben nu een zeer effectieve optie voor de behandeling en bestrijding van vier belangrijke tekensoorten die vaak bij katten worden aangetroffen, waarbij de bewezen werkzaamheid tegen vlooien, rondwormen, hartwormen, oormijten en luizen gehandhaafd blijft. Eigenaren van gezelschapsdieren en dierenartsen hebben een nieuw instrument om de gezondheid en het welzijn van katten te verbeteren.”

 

Over de werkzaamheid en veiligheid van Stronghold Plus:

De werkzame stoffen in Stronghold Plus zijn selamectine en sarolaner, een nieuwe combinatie van parasiticiden. Selamectine heeft een adulticide, ovicide en larvicide werking tegen vlooien (Ctenocephalides spp.). Selamectine is ook werkzaam tegen oormijten, luizen en rondwormen en voorkomt hartwormziekte doordat de stof werkzaam is tegen de larven van Dirofilaria immitis. Sarolaner is een nieuwe acaricide en insecticide en behoort tot de isoxazoline-klasse: het is werkzaam tegen teken, vlooien en mijten.

In klinische onderzoeken werd de sterke en consistente werkzaamheid tegen vlooien en teken aangetoond, evenals de sterke werkzaamheid tegen luizen, mijten, rondwormen en hartworm. De meest voorkomende bijwerking van Stronghold Plus is lichte, voorbijgaande jeuk op de toedieningsplaats. Lichte tot matige alopecia op de toedieningsplaats, erytheem en kwijlen zijn soms waargenomen.

Dr. Thomas Geurden, Associate Director of Veterinary Research and Development bij Zoetis, verklaarde: “Stronghold Plus is volledig door onderzoekers van Zoetis ontdekt en ontwikkeld. Het biedt snelle, langdurige bescherming tegen de vlooien en teken die het vaakst op katten worden aangetroffen. Dankzij de gecombineerde werking van sarolaner en selamectine doodt Stronghold Plus vier soorten teken en verlengt het de beschermingsduur tegen vlooien tot vijf volle weken zonder verlies van werkzaamheid aan het eind van de toedieningsperiode, terwijl de bescherming tegen andere belangrijke inwendige en uitwendige parasieten bij katten onverminderd blijft. Wij zijn verheugd om Europese dierenartsen in het tweede kwartaal deze innovatie te kunnen aanbieden.

 

Voorschrijfinformatie:

Stronghold Plus dient als enkelvoudige spot-on (topicale) dosis te worden toegediend op basis van het lichaamsgewicht van de kat, zoals vermeld op het productetiket.

 

Prescribing Information:

Stronghold Plus should be administered as a single spot-on (topical) application in accordance with the bodyweight of the cat available on the product label.

 

Read the peer-reviewed study in Veterinary Parasitology

http://vetparasitol-suppl-in-press-part1.elsevier.cc/

 

To view a replay of the media webinar, visit:

https://zoetisevents.webex.com/zoetisevents/lsr.php?RCID=ea9578b324ba48acb388277a402c3b0c

 

Expected European Product Launch Dates

Benelux: May 9th

Italy: middle of June

Germany: pre-launch March 23; available May 9th

France : middle of May